keskiviikko 5. helmikuuta 2014

So bananas!

Mua on jo pari päivää harmittanut kolme banaania, jotka on hengaillut meidän hedelmävadissa keittiön työtasolla. En ole mikään suuri banaanin ystävä, mutta joskus ne maistuu ihan kivoilta. Enkä tykkää yhtään heittää ruokaa roskiin. Varsinkaan, kun noi banaanit oli meidän äidiltä. (Joo, mulla on ongelma ja se liittyy toisten antamiin lahjoihin. Niitä ei vaan kerta kaikkiaan voi heittää/antaa/myydä pois, varsinkaan jos ne on äidiltä tai mummilta. Weird.)

For a few days I have been sad cause in the kitchen there have been three bananas sitting in a fruit bowl on the kitchen counter. I've never been best friends with bananas, but sometimes they taste kinda nice. And I don't like to throw food in the trash. Especially, cause those bananas were from my mom. (Yea, I have a problem that is related to gifts other people give me. I just can't throw/ give/ sell them away, especially if they are from my mom or grandma. Weird.)

Mä olin siis vakaasti päättänyt, että noita banaaneja ei heitetä mihinkään, vaikka ne alkoi päivä päivältä näyttää entistä epähaluttavammilta. Tänään mä tein niitä koskevan suuren päätöksen. Mä ajattelin kokeilla banaanileivän tekemistä. Oon kuullut, että siihen sopii paremmin laikukkaat kuin tuoreet, keltaiset banaanit. Mun banaanit oli mustia.

I had decided that those bananas were not gonna be thrown away, even though day by day they started to look more and more disgusting. Today I made a big decision involving those bananas. I decided to try and make banana bread. I have heard that you should use bananas with spots on them, not yellow ones. My bananas were black.

Ja siis... miten herkullista siitä banaanileivästä tuli! Ja voi sitä tuoksua mikä keittiössä leijaili <3

And... how delicious the banana bread was! And that smell in the kitchen <3

Eli siis kaikille, jotka epäilevät kuten minäkin ennen, tää on teille: Tummentunut banaani ei ole paha. Tummentunut banaani on ystävä. Se tahtoo vaan olla banaanileipä.

So for everyone who is doubtful like I was before, this is for you: Black banana is not bad. Black banana is a friend. It just wants to be banana bread.


Tässä vielä herkullisen banaanileivän ohje (pöllitty Maku-lehdestä):

100g voita sulatettuna
1dl fariinisokeria
1/2dl sokeria
1 muna
3 (300g) kypsää keskikokoista banaania soseutettuna
4dl vehnäjauhoja
1dl rusinoita
1/2dl kauraleseitä (hups, mä unohdin noi!)
1tl ruokasoodaa
1tl suolaa
1tl kanelia

Voitele suorakaiteen mallinen, litran vetoinen leipävuoka.
Sekoita kulhossa hieman jäähtynyt voisula, sokerit, muna ja banaanisose.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
Anna banaanileivän jäähtyä hetki ennen kuin irrotat sen vuoasta.
Tarjoa sellaisenaan kahvin tai teen kanssa tai esimerkiksi juustojen kyytipoikana.

Naminaminam!


Here is the recipe for that delicious banana bread (that I stole from a food magazine called Maku):

100g butter melted
1dl brown sugar
1/2dl sugar
1 egg
3 (300g) ripe middlesized bananas smashed
4dl flour
1dl raisins
1/2dl flaked oats (whoops, I forgot those!)
1tl baking soda
1tl salt
1tl cinnamon

Butter up a bread tin (or any tin, 1 litre).
Mix up butter, sugars, egg and smashed bananas in a bowl.
Mix up the dry ingredients and mix with the dough.
Pour the dough in to the tin.
Bake in 175C for 50-60 minutes.
Let the banana bread cool down a little before you take it out of the tin.
Serve with coffee or tea or for example with some cheese.

Yummy-yum!


Mun loppuilta kuluukin sitten näiden parissa. Ostin ton Miss Farkku-Suomi -dvd:n S-Marketista vitosella, kun traileri vaikutti hyvältä. Ja suklainen soijajuoma, koska <3

This is what I have in mind for tonight. I bought that dvd for 5 euros cause the trailer seemed good. And chocolatey soy drink just because <3


Roosa-kisu lähettää kaikille terkkuja ja kivaa iltaa! :)

Roosa the cat says hi and wishes everyone a great evening! :)

2 kommenttia: